Utvalda

Skisser för scen

Patrik gör skisser till kostym och scenografi.

”När jag startade min karriär som dansare var det med insikten att jag kunde gå tillbaka till ett yrke som illustratör men absolut inte göra tvärtom. Att dansen skulle leda mig in i operans värld som regissör har möjliggjort ett ständigt skissande för kostym, scenografi och scenanvisningar.”

Museikvalitet

Design med känsla som lyser upp varje rum

Ett liv i rörelse

Baserat på tradition och nyskapande

Posters

Skapandets livslånga skola

Idag förlitar vi oss på teoretisk utbildning i högre grad än att lära ut själva hantverket men innan 1700-talet var just skapandet det som ledde till kunskap.

N—01
Kreativ imitation

Att skapa är liktydigt med att tänka

N—02
Tyst kunskap

Originalitet är en gåva få förunnat

N—03
Härma och utveckla

Ett experiment i coronatider när regijobben försvann

N—04
Sammanfattning och reflektion

Jag har rest mycket och talar flytande engelska, god franska, ryska och persiska samt har förståelse för tyska och italienska språken. Mina studie- och arbetsplatser har förutom Stockholm och Göteborg varit New York, Paris, London, Rom, Verona, Florens, Dresden, Hamburg, Lissabon, Savonlinna, Moskva, Bangkok, Hong Kong, Manila, Auckland, Beijing och Nairobi. Jag var med om att bilda och leda Rubato Ballet Company i Dublin 1986. Kompaniet erhöll senare Nijinskijmedaljen. I dagsläget förflyttar jag mig av förklarliga skäl mest i tanken. Följ med på min resa!

OM SKAPANDE